Ekstremvær og forebygging
Ekstreme værhendelser er vanskelige å forutse. Samtidig skjer de oftere enn før - noe som kan føre til flere skader.
Du kan tenke på forsikring litt som en dugnad. Et organisert fellesskap der mange går sammen om å begrense konsekvensene av skader som kan skje alle, men som bare rammer noen.
Sammen er det en del ting vi kan gjøre både før, under og etter ekstremvær. Det kan spare miljøet, lommeboken til alle, og ikke minst tiden det tar å reparere eller erstatte skadede bygninger og gjenstander.
Dette gjør du ved stormskader
-
Slik sikrer du deg mot fremtidige stormer
Vedlikehold og ettersyn er den enkleste måten å forebygge skader på. Hustak er spesielt utsatt for vær og vind, men også hage og eiendom kan forberedes for å bedre stå imot en storm.
-
Gjør deg klar for styrtregnet
Styrtregn er et vanlig fenomen om sommeren og høsten, og fører hvert eneste år til store vannskader i norske hjem. Heldigvis er det grep du kan ta før regnet kommer.
-
Dette gjør du ved stormskader
Nedblåste trær, avrevne tak og vannskader er ikke uvanlige etter en storm. Å komme fort i gang med sikring og skadebegrensning er viktig for at skadene ikke skal bli større.
-
Færre bekymringer i høststormen
Mange skadesaker som oppstår på grunn av vær og vind. Med enkle grep kan du forebygge mange dyre skader før ekstremværet kommer.
Still forberedt til vinterhalvåret
-
Slik unngår du frosne vannrør
Høye strømpriser gjør at mange skrur av varmen i enkelte rom, både hjemme og på hytta. Det kan føre til store skader i vinterkulda.
-
Så mye snø tåler taket ditt
Hver vinter kollapser flere bygninger i Norge på grunn av store snømengder som har lagt seg på taket.
-
Unngå skader på hus og hytte i vinterhalvåret
Vintre med store snømengder og sprengkulde kan bety trøbbel for hus og hytte. Med litt forberedelse kan du unngå de typiske vinterrelaterte skadene.
Forbered deg før flom
-
Tilbakeslagsventilen – den underjordiske vannvokteren
Våtere vær og mer styrtregn har ført til at flere får oversvømte kjellere. En tilbakeslagsventil gjør at vann og avløpsvann kun renner én vei i avløpsrøret: bort fra huset.
-
Slik sikrer du hus og eiendom før flommen
Flom kan gi store skader på bolig og eiendeler. Er det meldt fare for flom der du bor, er det viktigste du kan gjøre å sørge for at vannet har fritt leide.
-
Er du rammet av flom?
Flom kan medføre svært store skader og gjøre sikre områder farlige for ferdsel. Prioriter liv og helse. Materielle verdier kan stort sett erstattes. Om nødvendig kan politi og brannvesen kontaktes for å sperre av og sikre skadestedet.
Høysesong for lynnedslag
-
Er du rammet av uvær?
Er huset ditt eller andre eiendeler blitt skadet av vann eller lyn? Her finner du skadeskjemaene du trenger, og tips om hvordan du kan begrense skadene.
-
Slik forebygger du lynskader
Sommeren er høysesong for lyn og torden. Lyn, sammen med kortslutning og andre elektriske fenomener, forårsaker spesielt mange branner i sommermånedene.
-
Sommeren er høysesong for lynnedslag
De fleste av oss forbinder juli måned med det gode liv bestående av ferie, sol og bading. Men det er faktisk også høysesong for tordenbyger.