Livbøyen som gjør Norge tryggere
Livbøyen er ikke bare et viktig hjelpemiddel når det uventede skjer. Der den henger er den også en påminnelse om at du bør være på vakt.
Et så vanlig syn er den røde og hvite livbøyen i havner, på kaianlegg og ved badeplasser i Norge, at du kanskje skulle tror den var et obligatorisk pålagt sikkerhetsutstyr. Men det er den ikke. Livbøyen er et eksempel på Tryg sitt engasjement rundt drukningsforebygging og livredning, og en viktig del av DNA-et vårt.
Den første livbøyen hang vi opp allerede i 1952. Siden den gang har vi plassert over 57.000 livbøyer ved sjøen, og ved vann og elver over hele Norge. Det runde, solide flyteelementet med den slitesterke redningslinen, har mange ganger vært et uvurderlig hjelpemiddel når det uventete skjer. Siden 1952 har livbøyene våre bidratt til å redde godt over 1000 mennesker fra å drukne – rundt 15 mennesker hvert år.
Kast ut en livbøye til et sted som trenger det
Vet du om et sted i ditt nærmiljø du mener bør ha en livbøye? Gi oss en lyd, så skal vi se om vi kanskje kan hjelpe.
Hvert år plasserer vi ut flere tusen livbøyer i Norge. Hver livbøye har en livbøyefadder, en som har ansvar for at «sin» livbøye er i god stand og klar til bruk. En livbøyefadder kan være alt fra en privatperson til kommuner, velforeninger, marinaer eller grendelag. Det er ikke store jobben, men den er viktig. Hold et øye med livbøyen for oss. Blir den stjålet eller ødelagt, meld i fra til oss.
-
Fun facts om livbøyen
Visste du at livbøyen produseres i Norge? Les flere finurlige fakta om livbøyen her!
-
Slik bruker du livbøyen
Vær forberedt dersom det uventede skulle skje. Vi viser deg hvordan du bruker livbøyen her!
-
Del din livbøyehistorie
Har du eller noen du kjenner hatt en opplevelse hvor det har vært nødvendig å bruke livbøyen fra Tryg? Da ønsker vi å høre fra deg.
Dersom du ser en Tryg-bøye som er ødelagt, forsvunnet eller mangler line, kontakt oss på e-post livboye@tryg.no