Nettsiden vår blir snart enda bedre

Akkurat nå jobber vi med noen tekniske forbedringer av nettsiden vår. Dette kan bety at kjøp av forsikring, melding av skade og Min side/Min bedrift ikke fungerer som de skal.
Ingen grunn til panikk  – du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen.

Vi har fått henvendelser fra kunder som har mottatt e-poster om refusjon av et beløp på en gammel forsikringsfaktura. Disse e-postene er svindelforsøk. Vi oppfordrer alle om ikke å klikke på lenkene i disse e-postene og om å slette e-postene umiddelbart. 

10 råd om din IT-sikkerhet

Du kan selv gjøre noe for å beskytte deg mot hacking og annen cyberkriminalitet. Her er våre 10 beste råd.

  1. Bruk sikkerhetsprogrammer som brannmur og antivirus. Det finnes mange leverandører av slik programvare og det er en billig forsikring. De er enkel å installere og bruke.
     
  2. Hold apper og operativsystem på din PC, telefon og nettbrett oppdatert til enhver tid. Når du blir bedt om å oppdatere bør du gjøre det så raskt som mulig – slike oppdateringer inneholder ofte viktige sikkerhetsoppdateringer.
     
  3. Vær oppmerksom på falske e-poster (phishing). Ikke klikk på vedlagte dokumenter eller lenker i e-poster du får tilsendt uoppfordret, eller fra ukjente avsendere. IT-kriminelle er dyktig til å etterligne avsendere som for eksempel Skatteetaten, banker og fraktselskaper.
    Les mer om phishing på Nettvett sine sider
    Les om hvordan du oppdager og håndterer falske e-poster
     
  4. Beskytt din BankID og annen digital legitimasjon. Ikke del tilgang til din digitale legitimasjon med andre. Logg bare inn i appen fra dine personlige enheter. Velg passord/kode som er vanskelig å gjette – de kan likevel lages på en måte som gjør dem lett å huske. Du bør også sørge for å ikke bruke samme passord eller kode andre steder.
     
  5. Beskytt dine personlige opplysninger. Vær varsom med å gi fra deg personlige og fortrolige opplysninger på sosiale medier, debattsider og chatterom. Dine opplysninger kan bli misbrukt – også selv om de virker uskyldige i seg selv.
     
  6. Bruk sterke passord. Et sterkt passord er minst 12 tegn langt og består av både tall, symboler og store og små bokstaver. Ikke bruk samme passord på flere nettsider eller kontoer.
    Du finner mer nyttig informasjon om hvordan du lager sterke passord her
     
  7. Vær kritisk til brukte USB lagringsenheter, cd-er og portable harddisker – de kan være infisert med virus.
     
  8. Beskytt ditt trådløse nettverk med en adgangskode.
     
  9. Pass på når du benytter offentlig tilgjengelige nettverk som for eksempel på hoteller, kafeer og kjøpesentre. Vær også ekstra forsiktig når du logger inn på nettsider når du bruker slike nettverk. Sett din PC eller telefon opp slik at den glemmer nettverket etter at du har brukt det, hvis ikke kan du risikere å bli hacket av IT-kriminelle og bli koblet til deres nettverk. Brannmur-programvare gir god beskyttelse (jfr. punkt 1).
     
  10. Bruk sunn fornuft når du handler på nett. Er noe for godt til å være sant, er det som regel det.
    Les om sikker netthandel hos Forbrukerrådet