Nettsiden vår blir snart enda bedre

Akkurat nå jobber vi med noen tekniske forbedringer av nettsiden vår. Dette kan bety at kjøp av forsikring, melding av skade og Min side/Min bedrift ikke fungerer som de skal.
Ingen grunn til panikk  – du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen.

Vi har fått henvendelser fra kunder som har mottatt e-poster om refusjon av et beløp på en gammel forsikringsfaktura. Disse e-postene er svindelforsøk. Vi oppfordrer alle om ikke å klikke på lenkene i disse e-postene og om å slette e-postene umiddelbart. 

  1. Tryg Magasinet

Slik forebygger du vannskader i borettslag

borettslag

Styret i borettslag og sameier er ansvarlig for vedlikehold. For å gjøre det enkelt for deg, har vi laget en liste over hva som bør sjekkes jevnlig. 

Styret har ansvar for: 

Som styre har dere ansvar for å få utført vedlikehold på en rekke tiltak. Det innebærer blant annet å sørge for at felles rør, sluk, kanaler og andre fellesinstallasjoner som går gjennom boligen eller i grunnen, blir holdt i orden.  For å unngå frost i rørene bør alle rom være tilstrekkelig oppvarmet gjennom høsten og vinteren.

Dette bør styret gjøre: 

  • Sørg for at nedgravde rør utendørs er tilstrekkelig isolert.
  • Jevnlig kontroll og rensing av takrenner, nedløpsrør og felles sluk
  • Håndtering av takvann for å unngå lekkasjer
  • Stenging av kran og utevann før vinteren.
  • Visuell kontroll av synlige hovedledninger for vann og avløp i felles arealer.
  • Hvis det er sprinkleranlegg i bygget, skal det i henhold til lovverket sjekkes og testes av sertifisert kontrollør hvert år. 
  • Hold beboerne informert om gode forebyggende tiltak mot vannlekkasjer inne i leilighetene

Dette bør beboerne gjøre: 

Som styre har du også ansvar om å informere beboerne om tiltak de bør gjøre. 

Bad: Rense sluk og vannlåser minst to ganger i året. Sjekke at toalett ikke har noen sprekker eller skader, da bør dan bytte det ut. Hvis det sildrer og renner er det også et tegn på at noe er feil. Se etter tegn til fukt og råte og ta tak i det hvis det oppdager noe.

Vaskerom: Sjekke at utstyret, slanger og koblinger til vaskemaskin og tørketrommel er i orden. Er det ikke sluk på rommet der vaskemaskinen står bør lekkasje stopper installeres eventuelt vannlekkasje varsler eller ha et vanntett gulvbelegg.

Kjøkken: Sjekke under kjøkkenbenk og kontrollere alt av vanntilkoblet utstyr. Vurdere installasjon av lekkasjestopper hvis ikke man har det. Vedlikeholde oppvaskmaskin. Sjekke avløpsslange og vannslangene til maskinen   

Varmtvannsbereder: Se etter at den også er i orden og at det ikke er noe tegn på lekkasje fra sikkerhetsventil. Sjekke alder på varmtvannsbereder. De har en forventet levetid på 15 år.

Oppvarming: Ta en kontroll av ventiler og brytere på radiatorer regelmessig. Kjenn på rørene for å avdekke fukt. Sørg for at alle rom med vann og avløpsrør har romtemperatur. 

Hver beboer må også vite hvor stoppekranen befinner seg og hvordan den fungerer, dette gjelder også hoved stoppekranen i bygget. Om en lekkasje oppdages skal den fikses så raskt som mulig uansett hvor stor eller liten den er. Viktig å melde fra om skade så fort man oppdager den.

 

Les mer om forsikring gjennom borettslag.